nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Puszysty biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny biszkopt. Zawsze przygotowuję go pod ciasto cytrynowe oraz pod inne ciasta.Zawsze się udaje i smakuje.

Puszysty biszkopt

Składniki:

Puszysty biszkopt

 

  • jaja - 6 sztuk
  • cukier - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • mąka pszenna - 4 łyżki
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie

 

Sposób przygotowania:

Puszysty biszkopt
Krok 1:Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania wsypujemy cukier i dalej miksujemy.Krok 2: Dodajemy żółtka i ciągle ubijamy. Krok 3: Następnie mieszamy budyń z proszkiem, cukrem waniliowym i mąką pszenną. Dodajemy do jaj i miksujemyKrok 4: Wylewamy na blaszkę i pieczemy ok. 40 minut. Z gotowego biszkoptu ściągamy skórkę.

Tagi:

biszkopt