kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Puszysty krem z dyni.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kremem z dyni można udekorować również ciasto.

Puszysty krem z dyni.

Składniki:

Puszysty krem z dyni.

 

  • 1/2 średniej dyni
  • 150 gram śmietany kremówki
  • 2 stołowe łyżki cukru pudru
  • 2 małe łyżeczki rumu

 

Sposób przygotowania:

Puszysty krem z dyni.
Dynię obrać ze skóry,oczyścić z pestek i pokroić w grubą kostkę. Tak przygotowana dynię wrzucić do gotującej wody i gotować pod przykryciem do miękkości około 20 minut. Po ugotowaniu dynię odsedzić z wody,ostudzić i zmiksować razem z 2 stołowymi łyżkami cukru.. Po zmiksowaniu przetrzeć na na kremową konsystencję przez sito. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Ubitą śmietanę wymieszać delikatnie z kremową dynią.Na koniec dodać 2 małe łyżeczki rumu.Wymieszać składniki.Krem z dyni pasuje do owoców.

Tagi:

dynia