Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Puszysty omlet owsiany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo puszysty i zdrowy omlet.Możemy go upiec na śniadanie lub kolację.Jest bardzo syty i lekko słodki.

Puszysty omlet owsiany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Puszysty omlet owsiany

 

Sposób przygotowania:

Puszysty omlet owsiany
Do miski wsypujemy wszystkie składniki.Przygotowane składniki dokładnie miksujemy na puszystą masę.Na patelni rozgrzewamy masło,wlewamy przygotowaną masę i smażymy omlet.Gdy jest upieczony od spodu zsuwamy na talerz i stroną nie upieczoną dajemy z powrotem na patelnię.Podsmażony z drugiej strony omlet przekładamy na talerz,zwijamy w rulonik i podajemy od razu.
Puszysty omlet owsiany
Składniki na omlet przekładamy do miski.
Puszysty omlet owsiany
Nastepnie dokładnie miksujemy na puszystą masę.

Tagi:

jajko jajka omlet