Sposób przygotowania:
Puszysty sernik z borówkami amerykańskimi1.
Wszystkie składniki na ciasto kruche włożyłam do miski, a później rękami wyrobiłam na jednolitą masę.
2.
Wyrobione ciasto na jednolitą masę schłodziłam w lodówce.
3.
Blaszkę do ciasta wyłożyłam papierem do pieczenia. Później całe ciasto rozłożyłam na papierze w blaszce. Wcześniej nagrzałam piekarnik i kiedy osiągnął temperaturę 180 stopni C to wstawiłam blachę na 15 - 20 minut ( do zrumienienia ciasta ).
4.
Do osobnego naczynia włożyłam składniki na masę serową, po kolei: ser biały, wbiłam żółtka, dosypałam cukier kryształ i cukier waniliowy. Nie dodawałam tylko masła.
5.
Wszystkie składniki na masę serową zmiksowałam na jednolitą masę.
6.
Znowu w osobnym naczyniu ubiłam białka na sztywno. Natomiast borówki amerykańskie ( też w osobnym naczyniu ) oprószyłam mąką.
7.
Wcześniej roztopiłam masło, a następnie je schłodziłam. Schłodzone masło dodałam do masy serowej i lekko wymieszałam łyżką drewnianą.
8.
Następnie do masy serowej dodałam ubitą pianę i znowu bardzo ostrożnie wymieszałam łyżką drewnianą.
9.
Na końcu dodałam oprószone borówki amerykańskie, lekko wmieszałam je w środek masy serowej.
10.
Masę serową delikatnie przelałam do blachy na kruche ciasto. Wstawiłam do wcześniej nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piekłam do zrumienienia sernika przez około 45 minut.
11.
Upieczony i zrumieniony sernik pozostawiłam w piekarniku do całkowitego wystudzenia.
12.
Chłodny sernik oprószyłam cukrem pudrem.
13.
Smacznego !