Sposób przygotowania:
Puszysty, wilgotny sernik z burakami bez tłuszczu
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy ubić mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy dodać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, ugotowane starte buraczki i mikserem połączyć składniki z 1 minutę.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozsypać malutkie biszkopciki, wylać masę serową, biszkopciki mogą podnieść się do góry, ale to nie szkodzi.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec z 60 min ut, do suchego patyczka, w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do masy dodać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, ugotowane starte buraczki i mikserem połączyć składniki z 1 minutę.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozsypać malutkie biszkopciki, wylać masę serową, biszkopciki mogą podnieść się do góry, ale to nie szkodzi.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec z 60 min ut, do suchego patyczka, w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem.