ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Puszysty, wilgotny sernik z burakami bez tłuszczu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo, smaczny, puszysty, wilgotny sernik z dodatkiem ugotowanych buraczków i malutkich, okrągłych biszkopcików.

Puszysty, wilgotny sernik z burakami bez tłuszczu Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Puszysty, wilgotny sernik z burakami bez tłuszczu

 

  • jajka 5 sztuk "L",
  • cukier 1 szklanka,
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie,
  • budyń waniliowy 1 opakowanie,
  • kasza manna 4 łyżki,
  • buraczki ugotowane starte 1 szklanka,
  • biszkopty małe 1 opakowanie,
  • puder cukier - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Puszysty, wilgotny sernik z burakami bez tłuszczu
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier wanilinowy ubić mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.

Do masy dodać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, ugotowane starte buraczki i mikserem połączyć składniki z 1 minutę.

Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozsypać malutkie biszkopciki, wylać masę serową, biszkopciki mogą podnieść się do góry, ale to nie szkodzi.

Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec z 60 min ut, do suchego patyczka, w formie sernik dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Puszysty,wilgotny sernik z buraczkami bez tłuszczu
Najlepiej smakuje upieczony wieczorem na drugi dzień.
Puszysty,wilgotny sernik z buraczkami bez tłuszczu
Jajka z cukrem moicno ubić do białości.
Puszysty,wilgotny sernik z buraczkami bez tłuszczu
Ugotowane buraczki starte na tarce drobne oczka.
Puszysty,wilgotny sernik z buraczkami bez tłuszczu
Całe opakowanie biszkpocików wysypać na dno formy.
Puszysty,wilgotny sernik z buraczkami bez tłuszczu
Puszysty,wilgotny sernik z buraczkami bez tłuszczu
Puszysty,wilgotny sernik z buraczkami bez tłuszczu