Sposób przygotowania:
Pychotka 10
Z mąki, margaryny cukru, żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie równe części i rozwałkowujemy. Jedną część wkładamy do blachy i smarujemy połową dżemu. Białka ubijamy z 3/4 szklanki cukru pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Połowę ubitej piany wyłożyć na posmarowany dżemem placek i posypać połową orzechów. Wstawić do piekarnika na 25 minut do temp. 160 stopni. Drugi placek przygotować tak samo i upiec. Masa: szklankę mleka i cukry zagotować, w pół szklanki mleka rozmieszać budyń i dodać do gotującego się. Doprowadzić do wrzenia. Po ostygnięciu dodać margarynę i zmiksować na jednolitą masę. Ostygnięte placki przełożyć masą. Przełożyć dzień przed podaniem aby placki zmiękły.