Sposób przygotowania:
Pychotka marchewkowa
Marchewki myjemy ,wycieramy ,obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach .Jajka ubijamy ,osobno białka i osobno żółtka ,dodając cukier miksujemy .Do masy jajecznej wsypujemy stopniowo mąkę ,ubijamy nie przerywając .
Wsypujemy proszek ,sodę .Na końcu dodajemy bakalie i startą marchewkę .Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.170 stopni.Ok .godziny.Przepis jest na dużą blaszkę,ciasto ma ciemny kolor i jest wilgotne długi czas .Smaczne do ostatniego kawałeczka.
Wsypujemy proszek ,sodę .Na końcu dodajemy bakalie i startą marchewkę .Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.170 stopni.Ok .godziny.Przepis jest na dużą blaszkę,ciasto ma ciemny kolor i jest wilgotne długi czas .Smaczne do ostatniego kawałeczka.