Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczna propozycja na obiad - kieszonki ze schabu z nadzieniem z pieczonej papryki i podsmażonej kalarepki.

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką

Składniki:

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką

 

Sposób przygotowania:

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką

Etap 1

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką
Upieczona ostudzona obrana i pokrojona czerwona papryka.

Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do góry, piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut, następnie ostudzić,obrać i pokroić w kostkę.

Etap 2

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką
Obrana i starta na tarce o dużych oczkach kalarepka.

Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Etap 3

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką
Pokrojona w kostkę cebula zeszklona na oleju.

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju.

Etap 4

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką
Tarta kalarepka dodana do cebuli i podsmażona.

Do cebuli dodać kalarepkę, lekko ją zrumienić.

Etap 5

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką

Do tego dodać paprykę, trochę soli i pieprzu, wymieszać, krótko podsmażyć, przestudzić.

Etap 6

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką

Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.

Etap 7

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką

Na mięsie rozłożyć przygotowany farsz.

Etap 8

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką

Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Nadziane mięso obtaczać w mące, maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej, kłaść na rozgrzany na patelni olej.

Etap 9

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką

Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.