Sposób przygotowania:
Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną paprykąEtap 1
Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do góry, piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut, następnie ostudzić,obrać i pokroić w kostkę.
Etap 2
Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Etap 3
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju.
Etap 4
Do cebuli dodać kalarepkę, lekko ją zrumienić.
Etap 5
Do tego dodać paprykę, trochę soli i pieprzu, wymieszać, krótko podsmażyć, przestudzić.
Etap 6
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Etap 7
Na mięsie rozłożyć przygotowany farsz.
Etap 8
Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Nadziane mięso obtaczać w mące, maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej, kłaść na rozgrzany na patelni olej.
Etap 9
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.