Sposób przygotowania:
Kieszonki schabowe
Pieczarki jeśli trzeba obieramy i dowolnie kroimy a por drobno siekamy. Pieczarki wrzucamy na patelnię a gdy odparują dodajemy masło, oprószamy solą i dusimy. Przekładamy do miski dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Dodajemy por, pietruszkę i doprawiamy do smaku.
smarujemy musem jabłkowym. Na stronę z pieprzem i solą nakładamy farsz, składamy kotlet na pół i spinamy wykałaczką.
Jajka roztrzepujemy z łyżką wody albo mleka.
Przygotowane kotlety panierujemy w bułce jajku i bułce.
Smażymy na rumiano.
smarujemy musem jabłkowym. Na stronę z pieprzem i solą nakładamy farsz, składamy kotlet na pół i spinamy wykałaczką.
Jajka roztrzepujemy z łyżką wody albo mleka.
Przygotowane kotlety panierujemy w bułce jajku i bułce.
Smażymy na rumiano.
BozenaMatuszczyk