katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Kieszonki schabowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kieszonki ze schabu z farszem pieczarkowym to pyszna odmiana schaboszczaka i smaczny dodatek do świątecznego obiadu.

Kieszonki schabowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kieszonki schabowe

 

 

Sposób przygotowania:

Kieszonki schabowe
Pieczarki jeśli trzeba obieramy i dowolnie kroimy a por drobno siekamy. Pieczarki wrzucamy na patelnię a gdy odparują dodajemy masło, oprószamy solą i dusimy. Przekładamy do miski  dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Dodajemy por, pietruszkę i doprawiamy do smaku. 

smarujemy musem jabłkowym. Na stronę z pieprzem i solą nakładamy farsz, składamy kotlet na pół i spinamy wykałaczką. 

Jajka roztrzepujemy z łyżką wody albo mleka. 

Przygotowane kotlety panierujemy w bułce jajku i bułce. 

Smażymy na rumiano.
Kieszonki schabowe
Usmażone już pyszne kotleciki schabowe .
Kieszonki schabowe
Kotleciki od środka ze smaczną panierką z jabłkowa nutką.