Sposób przygotowania:
Pychotka z porzeczkami
Margarynę z cukrem utrzeć na gładką masę, dodać jajko i 5 żółtek. Wszystko ucierać na jednolitą masę. Dodawać do niej po 1 serku homogenizowałlym ma, mleko w proszku.
W 1 szklance wody rozpuścić żeltily nę i wystudzoną dodać do masy. Wszyst ko utrzeć na jednolity gtadki krem.
Zalać kawę 1/2 szklanki wrzątku. Wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Przecedzić przez sitko.
Biszkopty ułożyć jeden obok drugiego w podłużnej formie. Każdy z nich polać kawą. Posmarować kremem.
Następnie położyć drugą warstwę biszkoptów i polać kawą. Wyłożyć resztę kremu i uformować ciasto.
Następnie wstawić ciasto do lodów^KL, na ok. 2 godziny. Przed podaniem ozdobić je lekko zmrożonymi porzeczkami i winogronami.
Boki ciasta można posypać posiekanymi na drobno orzechami włoskimi lub arachidowymi.
Zamiast owoców, wierzch ciasta można posypać zmieloną kawą naturalną lub cukrem pudrem
W 1 szklance wody rozpuścić żeltily nę i wystudzoną dodać do masy. Wszyst ko utrzeć na jednolity gtadki krem.
Zalać kawę 1/2 szklanki wrzątku. Wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Przecedzić przez sitko.
Biszkopty ułożyć jeden obok drugiego w podłużnej formie. Każdy z nich polać kawą. Posmarować kremem.
Następnie położyć drugą warstwę biszkoptów i polać kawą. Wyłożyć resztę kremu i uformować ciasto.
Następnie wstawić ciasto do lodów^KL, na ok. 2 godziny. Przed podaniem ozdobić je lekko zmrożonymi porzeczkami i winogronami.
Boki ciasta można posypać posiekanymi na drobno orzechami włoskimi lub arachidowymi.
Zamiast owoców, wierzch ciasta można posypać zmieloną kawą naturalną lub cukrem pudrem