Sposób przygotowania:
Pyry z gzikiem i olejem lnianym
Oba rodzaje twarogu wymieszać razem. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do twarogu. Następnie dodać sól, pieprz, śmietanę i wszystkie składniki wymieszać. Koperek posiekać , dodać do twarogu i wymieszać. Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki będą już miękkie, odcedzić z wody, przekroić na pół, polać olejem lniany i na każdy kawałek ziemniaka położyć gzik.
![Pyry z gzikiem i olejem lnianym Pyry z gzikiem i olejem lnianym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyry-z-gzikiem-i-olejem-lnianym-242806.jpg)
![Pyry z gzikiem i olejem lnianym Pyry z gzikiem i olejem lnianym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyry-z-gzikiem-i-olejem-lnianym-242807.jpg)
![Pyry z gzikiem i olejem lnianym Pyry z gzikiem i olejem lnianym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyry-z-gzikiem-i-olejem-lnianym-242808.jpg)
![Pyry z gzikiem i olejem lnianym Pyry z gzikiem i olejem lnianym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyry-z-gzikiem-i-olejem-lnianym-242809.jpg)