Sposób przygotowania:
Pysiasty zawijaniec
Oddzielamy żółtka od białek.Ucieramy w misce żółtka z cukrem ,dodajemy ocet. Do tej samej miski dodajemy ubitą pianę z białek i leciutko mieszamy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.Masę wykładamy na blachę , wyłożoną papierem do pieczenia ciast.Wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wyjęciu zwijamy jeszcze gorące ciasto i owijamy w ściereczkę. Po wystygnięciu przekładamy masą i galaretką. Zwijamy.Następnie zabieramy się za przygotowanie masy.Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ostudzamy.Żółtka ucieramy z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy żółtka utarte z cukrem i mieszamy. Gdy masa się zagotuje, odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie ucieramy masło i dodajemy do masy. Ucieramy. Na koniec dodajemy zmiksowane truskawki.
Przy brzegu ciasta układamy galaretkę, następnie krem i zwijamy tak, aby galaretka znalazła się w środku. Rolada gotowa
Przy brzegu ciasta układamy galaretkę, następnie krem i zwijamy tak, aby galaretka znalazła się w środku. Rolada gotowa