Sposób przygotowania:
Pyszna chińszczyzna z łososiem
1. Odcięłam skórę z łososia i pokroiłam go w kostkę około 2x2 cm.
2. Wykonałam marynatę: połączyłam sos rybny, sos sojowy, ocet ryżowy, cukier i starty na tarce imbir. Wymieszałam kawałki łososia z marynatą i odstawiłam do lodówki na 15 minut.
3. Cebule obrałam i posiekałam, czosnek pokroiłam w kosteczkę. Papryki pokroiłam w paseczki. Rozgrzałam olej i zeszkliłam cebule razem z czosnkiem. Dorzuciłam łososia i papryki i cały czas smażąc, delikatnie wymieszałam.
4. Makaron ryżowy przygotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dorzuciłam do warzyw na patelni i wymieszałam. Doprawiłam solą i chili.
5. Po nałożeniu na talerze posypałam szczypiorem i sezamem.
2. Wykonałam marynatę: połączyłam sos rybny, sos sojowy, ocet ryżowy, cukier i starty na tarce imbir. Wymieszałam kawałki łososia z marynatą i odstawiłam do lodówki na 15 minut.
3. Cebule obrałam i posiekałam, czosnek pokroiłam w kosteczkę. Papryki pokroiłam w paseczki. Rozgrzałam olej i zeszkliłam cebule razem z czosnkiem. Dorzuciłam łososia i papryki i cały czas smażąc, delikatnie wymieszałam.
4. Makaron ryżowy przygotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dorzuciłam do warzyw na patelni i wymieszałam. Doprawiłam solą i chili.
5. Po nałożeniu na talerze posypałam szczypiorem i sezamem.
robaczek
lukrowanepierniczki
skuter5