Sposób przygotowania:
Pyszna grillowana cukinia
Cukinię umyłam i osuszyłam, pokroiłam w lekko ukośne plastry grubości ok. 1 cm. Przy pomocy pędzelka posmarowałam ją z obu stron olejem, a następnie oprószyłam oregano i granulowanym czosnkiem. Plastry położyłam na rozgrzanym grillu i piekłam po kilka minut z obu stron do chwili, aż cukinia zmiękła, ale nadal pozostała jędrna. Posoliłam dopiero na talerzu. Podałam z odsmażanymi „wczorajszymi” kopytkami i sama byłam zdziwiona, że danie było takie smaczne :)
zbysiowa
edytaha
Polecam Magdo, ja sama uwielbiam taką cukinię :)
dża
edytaha
To spróbuj smażonej z cebulą i posypaną parmezanem, pycha!
dża
Przyznam, że nie jadłam w tej formie, spróbuję na pewno!