eluska

eluska

Szef Kuchni
[Przepisów: 19]

Pyszna papryka w przecierze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała do ziemniaków i ryżu

Pyszna papryka w przecierze

Składniki:

Pyszna papryka w przecierze

 

  • 5 kg papryki
  • 3 kg cebuli
  • 2-3 łyżki soli do zasypania na noc
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 szklanka oleju
  • 4 słoiczki przecieru pomidorowego (200 gramowe)
  • 12 łyżeczek cukru

Sposób przygotowania:

Pyszna papryka w przecierze
Paprykę i cebule umyć i oczyścić . Następnie paprykę pokroić w paski, cebulę w krążki. Wszystko posolić, wymieszać i zostawić na noc. Następnego dnia odcedzić na durszlaku lub wycisnąć rękoma. Z octu, oleju, cukru, przecieru ugotować zalewę. Włożyć do niej warzywa i od momentu zagotowania gotować jeszcze 15 minut ciągle mieszając. Gotową paprykę przełożyć do słoiczków i pasteryzować 15 minut.

Tagi:

papryka