iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pieczeń wieprzowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Taką pieczeń piekę na obiad do ziemniaków. Natomiast gdy zostanie to na drugi dzień zjadamy na zimno do chleba.

Pieczeń wieprzowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczeń wieprzowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa
Papryki kroimy w średnią kostką. Następnie cebulę kroimy w piórka. Natomiast pieczarki kroimy w paski. Rozgrzewamy łyżką oleju i wrzucamy powyższe składniki. Solimy i przesmażamy 15 minut. Następnie dodajemy łyżką masła. Mięso wyrabiamy a solą, pieprzem, tymiankiem oraz przeciśniętym czosnkiem. Dodajemy jajka oraz bułkę tartą. Masę rozkładamy na folii aluminiowej w kształt kwadratu. Po całości rozkładamy farsz zostawiając po 3 cm od brzegu. Sklejamy mięso brzegami do siebie. Powinien powstać duży kopiec. Obsypujemy majerankiem oraz papryką ostrą. Pieczemy wszystko zawinięte w folię aluminiową przez godzinę. Potem otwieramy folię i rumienimy wierzch.
Pieczeń wieprzowa
Gotowy i rozlożony na mięsie farsz warzywny
Pieczeń wieprzowa
Gotowy i zlepiony kpiec mięsa nafaszerowany warzywami