Sposób przygotowania:
Pyszna zupka z cynamonem
Śmietanę kremówkę wymieszać z 2 łyżkami budyniu.
Do rondla wlać mleko, dodać cukier waniliowy i cukier, zagotować.
Na suchą patelnię wyłożyć płatki migdałowe, zrumienić, ciągle mieszając.
Na gotujące się mleko, wlać budyń ze śmietaną, zagotować na wolnym ogniu, mieszając aby się nie przypaliło.
Do ugotowanej zupy dodać zrumienione płatki migdałowe i cynamon, wymieszać.
Do rondla wlać mleko, dodać cukier waniliowy i cukier, zagotować.
Na suchą patelnię wyłożyć płatki migdałowe, zrumienić, ciągle mieszając.
Na gotujące się mleko, wlać budyń ze śmietaną, zagotować na wolnym ogniu, mieszając aby się nie przypaliło.
Do ugotowanej zupy dodać zrumienione płatki migdałowe i cynamon, wymieszać.