Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto z galaretką
Margarynę utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z białek.Połowę ciasta przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy.Resztę połączyć z kakao wymieszanym z mlekiem i rozsmarować na warstwie jasnego ciasta.Piec 40 minut w 180 stopniach.Wystudzić.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić.Następnie wymieszać z bitą śmietaną i rozsmarować na cieście.Na wierzchu ułożyć pokrojone na połówki truskawki.
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku i odstawić w chłodne miejsce.Gdy zacznie tężeć,wylać ją na wierzch ciasta.Wstawić na godzinę do lodówki.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić.Następnie wymieszać z bitą śmietaną i rozsmarować na cieście.Na wierzchu ułożyć pokrojone na połówki truskawki.
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku i odstawić w chłodne miejsce.Gdy zacznie tężeć,wylać ją na wierzch ciasta.Wstawić na godzinę do lodówki.