Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto ze śliwką
Na początku w misce mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Następnie dodać miękką margarynę i żółtka.Ze składników zagnieść kruche ciasto. Następnie ciasto podzielić na 2 części,owinąć w folię i schłodzić w lodówce.
Białka jajek ubić ze szczyptą soli.Cały czas ubijając dodawać powoli biały cukier i jeszcze przez chwilę ubijać.
Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić na plasterki
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować jedną część ciasta i wyłożyć na papier. Wylepić lekko boki formy. Ułożyć śliwki i przykryć ubitą pianę. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przykryć wierzch ciasta. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec ciasto przez 60 minut.Smacznego.
Białka jajek ubić ze szczyptą soli.Cały czas ubijając dodawać powoli biały cukier i jeszcze przez chwilę ubijać.
Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić na plasterki
Formę wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować jedną część ciasta i wyłożyć na papier. Wylepić lekko boki formy. Ułożyć śliwki i przykryć ubitą pianę. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przykryć wierzch ciasta. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec ciasto przez 60 minut.Smacznego.