Sposób przygotowania:
Drobiowe placuszki z cukinią i selerem
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w niewielką kostkę. Cukinie ścieramy na dużych oczkach, seler obieramy i ścieramy na małych oczkach. Wszystko przekładamy do miski dodając pokrojoną zieloną cebulkę i przeciśnięty czosnek. Następnie wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką - mieszamy.
Z powstałej masy nakładamy blaszkę wyłożoną papierem przy pomocy łyżki niewielkie placuszki.
Pieczmy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25-30 minut (obserwujemy mają być lekko przyrumienione).
Z powstałej masy nakładamy blaszkę wyłożoną papierem przy pomocy łyżki niewielkie placuszki.
Pieczmy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25-30 minut (obserwujemy mają być lekko przyrumienione).
Jagodowa
Magdalena88