Sposób przygotowania:
Placki otrębowe z potrawką drobiową ala meksykana
Filet z kurczaka drobno kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy filet, solimy go i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem - podsmażamy, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy 3 minuty.
Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną, a następnie pomidory z puszki oraz czerwoną fasolę. Całość podduszamy do czasu zredukowania ilości powstałego sosu.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy paprykami, bazylią i ewentualnie solą.
Placki otrębowe: Do miseczki wsypujemy zmielone otręby dodajemy jajko, wodę i sól - mieszamy. Odstawiamy na 10 minut.
Po tym czasie na rozgrzanej natłuszczonej patelni pieczemy placuszki po kilka minut z dwóch stron.Placuszki podajemy z gorącą potrawką.
Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę czerwoną, a następnie pomidory z puszki oraz czerwoną fasolę. Całość podduszamy do czasu zredukowania ilości powstałego sosu.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy paprykami, bazylią i ewentualnie solą.
Placki otrębowe: Do miseczki wsypujemy zmielone otręby dodajemy jajko, wodę i sól - mieszamy. Odstawiamy na 10 minut.
Po tym czasie na rozgrzanej natłuszczonej patelni pieczemy placuszki po kilka minut z dwóch stron.Placuszki podajemy z gorącą potrawką.