Sposób przygotowania:
Bananowiec (ciasto z bananami)
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą.
Banany obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę Następnie dodawać po jednym jajku kolejne jajko wtedy gdy poprzednie połączy się z masą.
Do masy maślano-jajecznej dodać porcjami mąkę cały czas ucierając. Na koniec połączyć z bananami.
Ciasto przelać do formy piecz w temp. 175/180 stopni przez około 50 minut.
Banany obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę Następnie dodawać po jednym jajku kolejne jajko wtedy gdy poprzednie połączy się z masą.
Do masy maślano-jajecznej dodać porcjami mąkę cały czas ucierając. Na koniec połączyć z bananami.
Ciasto przelać do formy piecz w temp. 175/180 stopni przez około 50 minut.