Sposób przygotowania:
Ciasto z bananami posypane prince poloPrzygotowanie ciasta
Oddzielić białka od żółtek, po czym białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka.
Mąkę wymieszać z proszkiem, następnie delikatnie połączyć z ciastem, dodać kakao.
Do blaszki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą przełożyć ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 C. Piec ok.20-30 min.
Po upieczeniu pozostawić biszkopt do wystygnięcia.
Przygotować budyń, po ugotowaniu pozostawić do wystygnięcia.
Gdy ostygnie zmiksować na puszystą masę z miękką margaryną.
Przygotowanie biszkoptów
Gdy biszkopt będzie zimny, przekroić go wzdłuż na dwie części. w górnej powykrawać kieliszkiem otwory.
Przełożenie
Na biszkopt wyłożyć 1/2 kremu budyniowego, następnie nałożyć biszkopt z otworami i w dziurki poukładać plastry bananów.
Posmarować pozostałym kremem.
Dekoracja
Ciasto udekorować startymi na tarce wafelkami, schłodzić.