Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Patison panierowany z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lepszy od mielonego i schabowego!

Patison panierowany z serem

Składniki:

Patison panierowany z serem

 

  • (2 porcje):
  • 40 dag niedużych patisonów
  • 6 dag tartego, wędzonego sera
  • 2 jajka
  • Otręby pszenne/mąka Grahama
  • Olej
  • Sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Patison panierowany z serem
Patisony po obraniu i wyczyszczeniu z nasion pokroić w plastry o grubości 1 cm (małych patisonów nie obiera się i nie usuwa nasion ze środka), posolić i zostawić na godzinę. Następnie plastry obtoczyć w jajku i otrębach, dwukrotnie. Panierować w tartym serze i położyć na rozgrzany olej, następnie smażyć z dwóch stron na małym ogniu. Można użyć do panierowania tradycyjnie mąki, jajka i tartej bułki.