Sposób przygotowania:
Pyszne penne z grzybkami
Najpierw ugotować makaron penne według przepisu podanego na opakowaniu.
Prawdziwki oczyścić,umyć i pokroić na drobne kawałki.
Białą cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni na maśle.
Do cebuli dodać pokrojone grzyby i chwilę smażyć razem.Później dolać wino i doprawić grzyby solą i pieprzem do smaku.
Patelnię przykryć pokrywką i dusić grzyby 15 minut. W razie potrzeby dolewać wino.
Po upływie 15 minut dolać śmietanę 18% i dokładnie wymieszać.
Makaron ugotowany i odcedzony wykładać na talerze. Polewać grzybkami.
Natkę pietruszki umyć,osuszyć i drobno poszatkować.
Posypać nią gorące danie.Smacznego.
Prawdziwki oczyścić,umyć i pokroić na drobne kawałki.
Białą cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni na maśle.
Do cebuli dodać pokrojone grzyby i chwilę smażyć razem.Później dolać wino i doprawić grzyby solą i pieprzem do smaku.
Patelnię przykryć pokrywką i dusić grzyby 15 minut. W razie potrzeby dolewać wino.
Po upływie 15 minut dolać śmietanę 18% i dokładnie wymieszać.
Makaron ugotowany i odcedzony wykładać na talerze. Polewać grzybkami.
Natkę pietruszki umyć,osuszyć i drobno poszatkować.
Posypać nią gorące danie.Smacznego.