Sposób przygotowania:
Pyszne ślimaczki z jabłuszkiem
Jabłka obieramy trzemy na tarce , wkładamy do garnuszka i dodajemy cukier truskawkowy. Smażymy , aż jabłuszka pozbędą się soku i zrobią się brązowe , dzięki cukrowi lekko zgęstnieją i nabiorą smaku. Ciasto francuskie rozkładamy . Wykładamy na nie ostudzone jabłuszka i posypujemy morelą pokrojona w paseczki . Zawijamy teraz ciasto jak batona . Kroimy w paseczki . Wychodzi 12 szt. Układamy na papierze w tym co było zawinięte ciasto i pieczemy 20 minut w 200 stopniach .
![Pyszne ślimaczki z jabłuszkiem Pyszne ślimaczki z jabłuszkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszne-slimaczki-z-jabluszkiem-214846.jpg)
![Pyszne ślimaczki z jabłuszkiem Pyszne ślimaczki z jabłuszkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszne-slimaczki-z-jabluszkiem-214847.jpg)
![Pyszne ślimaczki z jabłuszkiem Pyszne ślimaczki z jabłuszkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszne-slimaczki-z-jabluszkiem-214848.jpg)
![Pyszne ślimaczki z jabłuszkiem Pyszne ślimaczki z jabłuszkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszne-slimaczki-z-jabluszkiem-214849.jpg)