Sposób przygotowania:
Pysznie delikatny pomarańczowy sernik z delicjami
Składniki temperatura pokojowa.
Do miski dodać żółtka, cukier i mikserem utrzeć do białości na "kogel mogel". Dodać twaróg śmietankowy bez mielenia, gęste jogurty, budyń waniliowy z mąką ziemniaczaną, kaszę manną. Pomarańcze sparzyć i zetrzeć skórkę z obu pomarańczy do masy serowej. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok do masy serowej i mikserem krótko połączyć składniki. Dodać na sztywno ubitą pianę z białek i mikserem na wolnych obrotach pianę wmieszać w masę serową.
Na delicje wyłożyć masę serową, wygładzić wierzch i położyć pozostałe delicje, delikatnie je wcisnąć w masę serową.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół. Sernik piec około 60 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu zostawić na 30 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Cukier puder dobrze wymieszać z wyciśniętym sokiem z pomarańczy i rozsmarować na serniku.
Sernik najlepiej upiec wieczorem na następny dzień.
Do miski dodać żółtka, cukier i mikserem utrzeć do białości na "kogel mogel". Dodać twaróg śmietankowy bez mielenia, gęste jogurty, budyń waniliowy z mąką ziemniaczaną, kaszę manną. Pomarańcze sparzyć i zetrzeć skórkę z obu pomarańczy do masy serowej. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok do masy serowej i mikserem krótko połączyć składniki. Dodać na sztywno ubitą pianę z białek i mikserem na wolnych obrotach pianę wmieszać w masę serową.
Na delicje wyłożyć masę serową, wygładzić wierzch i położyć pozostałe delicje, delikatnie je wcisnąć w masę serową.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół. Sernik piec około 60 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu zostawić na 30 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Cukier puder dobrze wymieszać z wyciśniętym sokiem z pomarańczy i rozsmarować na serniku.
Sernik najlepiej upiec wieczorem na następny dzień.
biedroneczki