Sposób przygotowania:
Sernik z malinami, czekoladą i bitą śmietaną
1. Masło lub margarynę należy utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Następnie do utartej masy dodać cukier waniliowy, budynie w proszku i ser. Całość dokładnie utrzeć.
2. Białka należy ubić na sztywną pianę. Następnie pianę dodać do masy serowej i bardzo delikatnie wymieszać. Na koniec dodać wcześniej umyte maliny i dokładnie osuszone. Delikatnie wymieszać.
3. Tak przygotowaną masę serową przełożyć do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 60 - 70 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie wystudzić w piekarniku. Następnie przełożyć go do lodówki na co najmniej kilka godzin lub całą noc.
4. Po tym czasie dobrze wystudzony sernik pokroić w kwadraty.
5. Czekoladę należy połamać na małe kawałki i rozpuścić ją w kąpieli wodnej. Następnie płynną udekorować pokrojony sernik. Odstawić na chwilę do zastygnięcia czekolady.
6. Schłodzoną śmietankę kremówkę należy ubić na sztywno, następnie dodać cukru pudru do smaku i dokładnie ubić. Ubitą śmietankę przełożyć do worka cukierniczego i udekorować nią pokrojony sernik. Na koniec udekorować malinami.
7. Tak wykonany sernik jest już gotowy do podania. Smacznego.
2. Białka należy ubić na sztywną pianę. Następnie pianę dodać do masy serowej i bardzo delikatnie wymieszać. Na koniec dodać wcześniej umyte maliny i dokładnie osuszone. Delikatnie wymieszać.
3. Tak przygotowaną masę serową przełożyć do blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 60 - 70 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie wystudzić w piekarniku. Następnie przełożyć go do lodówki na co najmniej kilka godzin lub całą noc.
4. Po tym czasie dobrze wystudzony sernik pokroić w kwadraty.
5. Czekoladę należy połamać na małe kawałki i rozpuścić ją w kąpieli wodnej. Następnie płynną udekorować pokrojony sernik. Odstawić na chwilę do zastygnięcia czekolady.
6. Schłodzoną śmietankę kremówkę należy ubić na sztywno, następnie dodać cukru pudru do smaku i dokładnie ubić. Ubitą śmietankę przełożyć do worka cukierniczego i udekorować nią pokrojony sernik. Na koniec udekorować malinami.
7. Tak wykonany sernik jest już gotowy do podania. Smacznego.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję bardzo:)
robaczek
Babeczka35
Dziękuję i polecam upiec :)
Czekoladka 2