Sposób przygotowania:
Muffinki wielkanocnePrzygotowanie ciasta:
Do miski wlać mleko,jogurt naturalny,olej wbić jajko i dokładnie roztrzepać trzepaczką. W osobnej misce wymieszać mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia i soda oczyszczoną oraz cukrem pudrem. Do suchych składników dodajemy mokre składniki ,dodać otartą skórkę z cytryny oraz sok z cytryny .Wszystko zamieszać łyżka aż składniki się połączą.
Pieczenie :
Papilotki na muffinki uzupełnić ciastem do 3/4 wysokości.
Formę z muffinkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 20-25 min. do czasu aż wbity patyk w ciasto będzie suchy.
Upieczone muffinki wyciągamy z piekarnika i studzimy.
Etap końcowy:
Polewę żótą o smaku cytrynowym przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ozdabiamy ostudzoną polewą muffinki, posypujemy cukrową zielona posypką ozdabiamy wierzch kolorowymi czekoladowymi jajeczkami.
skuter5