Sposób przygotowania:
Pyszny deser na zimno na herbatnikach
Przygotować wszystkie składniki przeznaczone na deser. truskawki umyć pod bieżącą wodą, odsączyć na sicie i osuszyć je, pozbawić szypułek i pokroić w małe cząstki. Herbatniki pokruszyć na małe kawałeczki, rozpuścić masło i połączyć z roztopionym masłem, pozostawić do zmiękczenia. Gotową masą z herbatników wyłożyć na spód tortownicy. Rozpuścić 2 różne galaretki, np. pomarańczową i wiśniową, galaretki rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu, ostudzić je, wlać do miseczek i pozostawić do stężenia, użyć mniej wody niż podaje przepis na opakowaniu, gdy stężeją należy je pokroić w kostkę i włożyć do tortownicy. Śmietanę 18 % zmiksować wraz z rozpuszczoną w wodzie żelatyną. Gdy masa zacznie gęstnieć należy ja przełożyć do tortownicy do pozostałych składników i przybrać owocami - truskawkami, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.