Sposób przygotowania:
Pyszny jabłecznik z nowych jabłek
Białka 5 jaj ubijam z cukrem, solą, dodając po jednym żółtku. Jajka maja być ubite na puch, dopiero w tedy dodaję mąkę, proszek do pieczenia.Ciasto delikatnie mieszam i wykładam na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe piekę około 25-30 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu ciasto odstawiam by wystygło.Budyń śmietankowy rozrabiam w 1 szklance mleka z żółtkami i wlewam na gotującą resztę mleka z cukrem.Po ugotowaniu budyń odstawiam by wystygł.Masło miksuję dokładnie, dodając małymi porcjami zimny budyń.Na końcu dodaję spirytus.Teraz przyrządzam jabłka:jabłka obieram kroję w kostkę podlewam małą ilością wody by się nie przypaliły i smażę. Ja do jabłek nie dodawałam cukru, gdyż nie było takiej konieczności. Do usmażonych jabłek gotujących, wsypuję suchą galaretkę i dokładnie mieszam z jabłkami.Jabłka odstawiam by przestygły.Na zimny biszkopt wykładam lekko ciepłe jabłka i pozostawiam tak do wystygnięcia.Gdy jabłka są już zimne, wykładam przygotowany wcześniej krem.Wierzch ciasta przyozdabiam polewą gotową.Życzę smacznego.
![Pyszny jabłecznik z nowych jabłek Pyszny jabłecznik z nowych jabłek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszny-jablecznik-z-nowych-jablek-57715.jpg)
![Pyszny jabłecznik z nowych jabłek Pyszny jabłecznik z nowych jabłek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszny-jablecznik-z-nowych-jablek-57716.jpg)
![Pyszny jabłecznik z nowych jabłek Pyszny jabłecznik z nowych jabłek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszny-jablecznik-z-nowych-jablek-57717.jpg)