Sposób przygotowania:
Pyszny jogurtowy sos do warzyw
Do miski wlewamy jogurt naturalny. Najlepiej wybrać ten z zawartością tłuszczu nie typowy 0%.
Do jogurtu dokładamy pokrojony w kawałki ser feta i śmietanę.
Koperek dokładnie płuczemy, osuszamy i drobniutko siekamy.
Dorzucamy do miski.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Najlepiej przy użyciu blendera lub miksera na najwyższych obrotach.
Tak powstały sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gdyby mimo wszystko sos wyszedł zbyt gęsty możemy rozrzedzić go dolewając odrobinę mleka.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego.
Do jogurtu dokładamy pokrojony w kawałki ser feta i śmietanę.
Koperek dokładnie płuczemy, osuszamy i drobniutko siekamy.
Dorzucamy do miski.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Najlepiej przy użyciu blendera lub miksera na najwyższych obrotach.
Tak powstały sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gdyby mimo wszystko sos wyszedł zbyt gęsty możemy rozrzedzić go dolewając odrobinę mleka.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego.