Sposób przygotowania:
Pyszny Murzynek:)
wode wlewamy do garneczka i stawiamy na wolnym ogniu roztapiamy margaryne, nastepnie gdy margaryna sie rozpusci dodajemy cukier i kakao mieszamy az do rozpuszczenia sie cukru, zdejmujemy z ognia i odlewamy pol szklanki a reszte studzimy
odzielamy bialka jajek i ubijamy na sztywna piane, w tym czasie mozna wlaczyc piekarnik na 180 stopni, gdy margaryna z reszta skladnikow sa juz zimne, dodajemyzoltka z jajek, 2 szklanki maki oraz 2 lyzeczki proszku do pieczenia i miksujemy
po zmiksowaniu mieszamy delikatnie mase z wczesniej ubitymi bialkami, wylewamy na blaszke i wstawiamy do piekarnika na okolo 30minut, u mnie zazwyczaj musi sie piec okolo 50min ale radze po 30 minutach sprawdzic czy w srodku juz sie upieklo, to zalezy od piekarniaka:)
gdy ciasto sie upiecze zostawiamy je w otwartym piekarniku do przestygniecia a potem polewamy polewa ktora odlalismy z garnka na samym poczatku
Mozna przed pieczeniem dodac jablka lub inne owoce, ja posypuje czasami wiorkami kokosowymi, ciasto jest naprawde latwe do zrobienia i pyszne:)
odzielamy bialka jajek i ubijamy na sztywna piane, w tym czasie mozna wlaczyc piekarnik na 180 stopni, gdy margaryna z reszta skladnikow sa juz zimne, dodajemyzoltka z jajek, 2 szklanki maki oraz 2 lyzeczki proszku do pieczenia i miksujemy
po zmiksowaniu mieszamy delikatnie mase z wczesniej ubitymi bialkami, wylewamy na blaszke i wstawiamy do piekarnika na okolo 30minut, u mnie zazwyczaj musi sie piec okolo 50min ale radze po 30 minutach sprawdzic czy w srodku juz sie upieklo, to zalezy od piekarniaka:)
gdy ciasto sie upiecze zostawiamy je w otwartym piekarniku do przestygniecia a potem polewamy polewa ktora odlalismy z garnka na samym poczatku
Mozna przed pieczeniem dodac jablka lub inne owoce, ja posypuje czasami wiorkami kokosowymi, ciasto jest naprawde latwe do zrobienia i pyszne:)