lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pyszny zapiekany schab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zapach mięsa pieczonego z przyprawami to jest to co lubię najbardziej .

Pyszny zapiekany schab Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyszny zapiekany schab

 

  • 1kgi 1/2 schabu

 

 

 

 

  • sól cytrynowa w płatkach

 

  • papryka czerwona mielona węgierska

 

 

Sposób przygotowania:

Pyszny zapiekany schab
1. Schab umyj i porób nacięcia co półtora centymetra2. Paprykę czerwoną i zieloną pokrój w paseczki. 3. Czosnek obierz i ząbki pokrój w plasterki . 4. W nadcięty schab powkładaj paprykę i plasterki czosnku. 5. Dopraw płatkami soli cytrynowej, papryką czerwoną węgierską, białym pieprzem i kolorowym. 6. Zalej wodą schab i powkładaj na około schabu paprykę kolorową. 7. Piecz w naczyniu żaroodpornym 1.1/2 godziny w 200 stopniach . 8. Co jakiś czas polewaj sosem wodą w której się piekł schab i powstanie sos własny
Pyszny zapiekany schab
Schab umyj dopraw porządnie przyprawami
Pyszny zapiekany schab
Schab przełoz do naczynia żaroodpornego ponacinaj co 1 cen i powkładaj papryke pokrojona w paski
Pyszny zapiekany schab
Czosnek obierz pokrój w plasterki i powkładaj w nacięcia schabu
Pyszny zapiekany schab
Piecz w 200 stopniach półtorej godziny podlewaj wodą w której piecze sie schab

Tagi:

schab