WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1968]

Rabarbar w słoikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rabarbar w słoikach to szybkie do zrobienia przetwory, ktore mogą posłużyć potem do ciasta lub rozcienczone jako kompot.

Rabarbar w słoikach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rabarbar w słoikach

 

Sposób przygotowania:

Rabarbar w słoikach

ETAP 1:

Łodygi rabarbaru umyć i oczyścić. Pokroić na centymetrowe kawałeczki. Przełożyć wszystkie do garnka i zasypać cukrem. Wymieszać i odstawić na pół godziny aż puści sok. Następnie ustawić na gazie i zagotować. Gotować na małym ogniu bez przykrycia aż się rozpadnie. W trakcie dolać sok z cytryny.

Gotowy rabarbar przełożyć do słoików, zakręcić i odstawić do góry dnem. Wystudzić w tej pozycji a następnie schować do lodówki.

Rabarbar w słoikach
Słoiki z gorącym rabarbarem odstawiamy do góry dnem
Rabarbar w słoikach
Rabarbar po ugotowaniu z cukrem i sokiem z cytryny
Rabarbar w słoikach
Rabarbar wymieszany z cukrem i odstawiony żeby puścić sok
Rabarbar w słoikach
Umytyvi oczyszczony rabarbar pokrojony na kawałki