Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kokosowe crumble z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Crumble z brzoskwiniami to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania deser. Brzoskwinie w kokosowej kruszonce smakują wyśmienicie.

Kokosowe crumble z brzoskwiniami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kokosowe crumble z brzoskwiniami

 

  • 10 dag mąki tortowej
  • 5 dag masła + 1 łyżeczka
  • 2-3 łyżki cukru trzcinowego
  • 3-4 łyżki wiórek kokosowych
  • 3-4 brzoskwinie
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią

Sposób przygotowania:

Kokosowe crumble z brzoskwiniami
Mąkę połączyć z cukrem trzcinowym i wiórkami kokosowymi. Dodać masło i łyżką lub palcami rozcierać do połączenia się składników, pokruszyć, przykryć i odłożyć do lodówki na 1-2 godziny.

3-4 kokilki posmarować masłem. Brzoskwinie obrać, pokroić, włożyć do kokilek, posypać cukrem z wanilią. Przykryć warstwą kruszonki i wstawić do nagrzanego piekarnika.

Piec około 25-30 minut w temp 180 stopni. 
Kokosowe crumble z brzoskwiniami
Mąkę połączyć z cukrem trzcinowym i wiórkami kokosowymi.
Kokosowe crumble z brzoskwiniami
Dodać masło i łyżką rozcierać do połączenia się składników, pokruszyć palcami.
Kokosowe crumble z brzoskwiniami
Przykryć i schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny.
Kokosowe crumble z brzoskwiniami
Kokilki posmarować masłem, włożyć brzoskwinie, oprószyć cukrem z wanilią.
Kokosowe crumble z brzoskwiniami
Przykryć warstwą kruszonki i wstawić do nagrzanego piekarnika.