Sposób przygotowania:
Bułeczki z rabarbarem, jabłkiem i truskawkamiKrok 1:
Owoce myjemy, oczyszczamy. Rabarbar kroimy w kostkę. Jabłko obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. W gorącym rondlu dusimy rabarbar z jabłkiem i cukrem. Odstawiamy aby ostygł.
Krok 2:
Wszystkie składniki ciasta dokładnie zagniatamy ze sobą. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce aby wyrosło.
Krok 3:
Ciasto dzielimy na 6 równych części. Z każdego kawałka ciasta formujemy okrągły placuszek. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Robimy niewielkie wgłębienie i układamy nadzienie jabłkowo-rabarbarowe i cząstki pokrojonych truskawek. Wszystkie składniki kruszonki zagniatamy i posypujemy wierzch bułeczek. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
Smacznego!