Sposób przygotowania:
raclette
Na oliwie po kolei podsmażać wędliny, bez schabu, schab pozostawiamy pieczony. Paprykę kroimy na paseczki, lekko również przesmażamy. ja zawsze daję pieczoną w piekarniku, bez skórki. Pomidorki kroimy na połówki, ćwiartki.
Na maśle, uprzednio roztopionym roztapiamy na maleńkim ogniu startego edama, dodajemy serki topione i gruyer. patelenki do raclette wykładamy czym kto lubi- np. plasterkami szynki, kawałeczkami czosnku, układamy pomidorka, posypujemy leciutko ziołami i polewamy serem. Zapiekamy pod raclette do zrumienienia. Do bagietki, ciabatty-:) Wersja jest uproszczona ale smakowita.
Na maśle, uprzednio roztopionym roztapiamy na maleńkim ogniu startego edama, dodajemy serki topione i gruyer. patelenki do raclette wykładamy czym kto lubi- np. plasterkami szynki, kawałeczkami czosnku, układamy pomidorka, posypujemy leciutko ziołami i polewamy serem. Zapiekamy pod raclette do zrumienienia. Do bagietki, ciabatty-:) Wersja jest uproszczona ale smakowita.