Racuchy cioci Irki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne,delikatne i wszystkim smakują

Racuchy cioci Irki

Składniki:

Racuchy cioci Irki

 

Sposób przygotowania:

Racuchy cioci Irki
1. Mleko, drożdze i łyżeczkę cukru podgrzewamy, aż będą letnie, dodajemy 1/2 szklanki mąki, mieszamy i odstawiamy. 2. W większym naczyniu ubijamy jajka, dodajemy resztę cukru i wlewamy zarobiony rozczyn. Dodajemy resztę mąki i czekamy, aż ciasto wyrośnie. 3. Dodajemy cukier waniliowy i roztopione masło, mieszamy i smażymy na gorącym oleju. Posypujemy cukrem pudrem Rada: Racuszki lepiej smakują od razu po usmażeniu, dopóki są gorące. SMACZNEGO!

Tagi:

jajko jajka