Sposób przygotowania:
Racuchy drożdżowe
Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami . Mleko podgrzać , jajka roztrzepać. Do mąki dodać cukier , cynamon , szczyptę soli, jajka i mleko . Dokładnie wymieszać.
Ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 40 minut. Po tym czasie wsypać bakalie i wymieszać .
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z jogurtem , dżemem lub oprószone cukrem pudrem.
Ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 40 minut. Po tym czasie wsypać bakalie i wymieszać .
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z jogurtem , dżemem lub oprószone cukrem pudrem.
![Racuchy drożdżowe Racuchy drożdżowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-drozdzowe-373203.jpg)
![Racuchy drożdżowe Racuchy drożdżowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-drozdzowe-373204.jpg)
![Racuchy drożdżowe Racuchy drożdżowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-drozdzowe-373205.jpg)
![Racuchy drożdżowe Racuchy drożdżowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuchy-drozdzowe-373206.jpg)