maggi200

maggi200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Racuchy jogurtowe mocno waniliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubimy takie o waniliowym smaku

Racuchy  jogurtowe mocno waniliowe

Składniki:

Racuchy jogurtowe mocno waniliowe

 

  • 1 duży jogurt
  • mąka ( ok. 1 szklanki )
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru pudru
  • aromat waniliowy do smaku
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuchy jogurtowe mocno waniliowe
Aby usmażyć racuchy jogurtowe mocno waniliowe trzeba wymieszać jogurt, jajka , mąkę , szczyptę soli , aromat waniliowy i cukier puder . Odstawić ciasto na pół godziny . Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść ciasto .Smażyć małe racuchy na rumiano z obu stron ( przewracać łopatką ) .
Podawać ze śmietaną i cukrem.

Tagi:

jajko jajka