Sposób przygotowania:
Racuchy z gruszką
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z mlekiem, cukrem, solą oraz mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Natomiast białka ubić na sztywną piane i delikatnie połączyć z ciastem.
Gruszki obrać ze skóry przekroić na ćwiartki , usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w plasterki.
Na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju nakładać porcje ciasta na cisto nałożyć plasterki gruszek wciskając je lekko w ciasto.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone posypać cukrem pudrem.
Gruszki obrać ze skóry przekroić na ćwiartki , usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w plasterki.
Na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju nakładać porcje ciasta na cisto nałożyć plasterki gruszek wciskając je lekko w ciasto.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone posypać cukrem pudrem.
gusia1000