Sposób przygotowania:
Racuchy z gruszką
Mleko lekko podgrzać do temp. pokojowej dodać jajko i dokładnie wymieszać.
Wsypać mąkę żytnią i mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać na jednolite ciasto.
Gruszki obrać i pokroić w małą kosteczkę, a następnie dodać do ciasta i wymieszać. Rozgrzać tłuszcz i kłaść na niego łyżką porcje ciasta. Smażyć na brązowy kolor z obu stron. Posypać na koniec cukrem pudrem.
Wsypać mąkę żytnią i mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać na jednolite ciasto.
Gruszki obrać i pokroić w małą kosteczkę, a następnie dodać do ciasta i wymieszać. Rozgrzać tłuszcz i kłaść na niego łyżką porcje ciasta. Smażyć na brązowy kolor z obu stron. Posypać na koniec cukrem pudrem.