Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Racuchy z gruszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Racuchy z gruszkami z dodatkiem serka homogenizowanego są bardzo smaczne, lekkie i puszyste. Polecam.

Racuchy z gruszkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z gruszkami

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z gruszkami
Serek homogenizowany połączyć z mlekiem. Dodać żółtko, sodę i cukier z ziarenkami wanilii, wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i obrane, pokrojone gruszki, niezbyt dokładnie zamieszać.

Białko ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, delikatnie mieszając połączyć z ciastem. Na patelnię z rozgrzaną oliwą nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Usmażone racuchy osączyć na papierowym ręczniku.

Podawać z syropem klonowym, miodem lub oprószone cukrem pudrem. 
Racuchy z gruszkami
Serek mhomogenizowany połączyć z mlekim, żółtkiem, sodą i cukrem z wanilią.
Racuchy z gruszkami
Następnie wsypać mąkę i pokrojone gruszki.
Racuchy z gruszkami
Sztywno ubitą pianę z białka połączyć z ciastem i delikatnie wymieszać.
Racuchy z gruszkami
Na rozgrzaną oliwę wkładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.