Sposób przygotowania:
Racuchy z gruszkami
Serek homogenizowany połączyć z mlekiem. Dodać żółtko, sodę i cukier z ziarenkami wanilii, wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i obrane, pokrojone gruszki, niezbyt dokładnie zamieszać.
Białko ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, delikatnie mieszając połączyć z ciastem. Na patelnię z rozgrzaną oliwą nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone racuchy osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z syropem klonowym, miodem lub oprószone cukrem pudrem.
Białko ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, delikatnie mieszając połączyć z ciastem. Na patelnię z rozgrzaną oliwą nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażone racuchy osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z syropem klonowym, miodem lub oprószone cukrem pudrem.