Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Racuchy na mleku owsianym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne racuszki to jedno z ulubionych dań dzieci. W ramach urozmaicenia, wykorzystałam do takich placków mleko roślinne - owsiane.

Racuchy na mleku owsianym

Składniki:

Racuchy na mleku owsianym

 

Sposób przygotowania:

Racuchy na mleku owsianym

ETAP 1:

Racuchy na mleku owsianym
Składniki ciasta miksujemy na jednolitą masę

Mąkę przesiewamy do naczynia. Dodajemy mleko, jajko i sodę. Miksujemy na jednolite ciasto.

ETAP 2:

Racuchy na mleku owsianym
Jabłka kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do ciasta i mieszamy.

ETAP 3:

Racuchy na mleku owsianym
Placki smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowm

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Smażymy na nim placki z obu stron.

ETAP 4:

Racuchy na mleku owsianym
Racuchy odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku

Racuchy odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Placki możemy oprószyć cukrem pudrem.


Tagi:

racuchy dania