Sposób przygotowania:
Frykadele z twarogiem
► FRYKADELE : mięso mielone wymieszać z twarogiem, dodać zupę cebulową, serek topiony, papryka krem, majonez i jeszcze raz dobrze wszystko razem wymieszać, aby powstała jednolita masa mięsna. Z surowej masy mięsnej utoczyć zwilżonymi w wodzie dłońmi kulki i spłaszczyć je lekko.
► Frykadele obtoczyć w bułce tartej i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, aż z jednej strony zrumienia się. Następnie odwrócić je i jeszcze 2 minuty smażyć, po czym zmniejszyć płomień o połowę i powoli smażyć około 10 minut. do końca.
► Frykadele obtoczyć w bułce tartej i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, aż z jednej strony zrumienia się. Następnie odwrócić je i jeszcze 2 minuty smażyć, po czym zmniejszyć płomień o połowę i powoli smażyć około 10 minut. do końca.