Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 368]

Frykadele z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlet mielony ( Frykadele ) to jedno z najpopularniejszych dań obiadowych - mięso dobrze jest kupić w całości i zmielić samemu.

Frykadele z twarogiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Frykadele z twarogiem

 

 

  • FRYKADELE
  • 1 kg. mielonego mięsa (mieszane)
  • 500 g. twarogu (quarku)
  • 1 zupa cebulowa w torebce
  • 1 trójkącik serka topionego
  • 2 łyżeczki paprykakrem (pasta)
  • 1 łyżeczka majonezu
  • przyprawy: sól / pieprz

Sposób przygotowania:

Frykadele z twarogiem
► FRYKADELE : mięso mielone wymieszać z twarogiem, dodać zupę cebulową, serek topiony, papryka krem, majonez i jeszcze raz dobrze wszystko razem wymieszać, aby powstała jednolita masa mięsna. Z surowej masy mięsnej utoczyć zwilżonymi w wodzie dłońmi kulki i spłaszczyć je lekko.

► Frykadele obtoczyć w bułce tartej i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu, aż z jednej strony zrumienia się. Następnie odwrócić je i jeszcze 2 minuty smażyć, po czym zmniejszyć płomień o połowę i powoli smażyć około 10 minut. do końca.
Frykadele z twarogiem
Jeśli kotlety są zrobione nieco wcześniej niż ugotowały się ziemniaki - włożyć je na talerzu do rozgrzanego piekarnika do 50 C, by poczekały.
Frykadele z twarogiem
Frykadele smażyć, aż z jednej strony zrumienia się - następnie odwrócić, zmniejszyć płomień i smażyć do końca.
Frykadele z twarogiem
Frykadele obtoczyć w bułce tartej i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.
Frykadele z twarogiem
Mięso mielone wymieszać ze składnikami i z masy mięsnej utoczyć dłońmi spłaszczone kulki.