Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Kotlety drobiowe z brzoskwiniami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety drobiowe zapieczone z brzoskwinią i serem to danie kojarzące mi się z dzieciństwem. Polecam na prosty i pyszny obiad.

Kotlety drobiowe z brzoskwiniami i serem

Składniki:

Kotlety drobiowe z brzoskwiniami i serem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe z brzoskwiniami i serem

ETAP 1:

Kotlety drobiowe z brzoskwiniami i serem
Piersi z kurczaka panierujemy i smażymy na oleju

Każdą pierś z kurczaka kroimy na pół, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Kotlety panierujemy kolejno: w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

ETAP 2:

Kotlety drobiowe z brzoskwiniami i serem
Na każdym kotlecie układamy połówkę brzoskwini i plaster sera

Kotlety przekładamy do natłuszczonej formy do pieczenia. Na każdym kotlecie układamy połówkę brzoskwini i plaster sera. Kotlety pieczemy w 175 st. C przez ok. 10-15 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Tagi:

ser kotlety dania