dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Racuchy owsiano pszenne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne racuchy na śniadanie.

Racuchy owsiano pszenne Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Racuchy owsiano pszenne

 

  • 1 szkl jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl mąki pszennej
  • 4 łyż otrębów pszennych
  • 3 łyż otrębów owsianych
  • 2 łyż cukru
  • cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuchy owsiano pszenne
Smaczne racuchy na śniadanie.Jajka wbijamy do miski. Dodajemy cukier, cukier waniliowy i sól i dokładnie ucieramy. Wsypujemy mąkę, otręby oraz dodajemy jogurt dokładnie mieszamy. Ciasto odstawiamy na ok 30 minut. Na patelnie rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy łyżką porcję ciasta. Smażymy racuchy z obu stron na złoty kolor. Smacznego.
Racuchy owsiano pszenne
Wsyzstkie składniki racuchów łączymy ze sobą.
Racuchy owsiano pszenne
Ciasto dokładnie mieszamy i smażymy zgrabne racuchy.

Tagi:

jajko jajka