paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Racuchy wegańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jako pyszny deser lub jako drugie danie obiadowe. Szybko się robi, a ręce same się "pchają" do talerza!

Racuchy wegańskie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuchy wegańskie

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy wegańskie
Drożdże pokruszyć do ciepłego mleka, dodać szczyptę soli i odrobinę cukru. Odstawić w cieple miejsce do wyrośnięcia. Do miski przesiać mąkę przez sitko, dodać drożdże,cukier i szczyptę soli. Mieszać drewnianą łyżką, następnie odstawić ciasto na 10-15 minut. Rozgrzać olej na patelni i usmażyć małe placuszki. Powinny być rumiane z obu stron.
Racuchy wegańskie
Do mąki wlej rozrobione w mleku drożdże.
Racuchy wegańskie
Mieszaj składniki tak długo, aż uzyskasz jednolitą, dość gęstą masę.
Racuchy wegańskie
Smażymy niewielkie placki tak, aby zarumieniły sie z obu stron