Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Racuchy wieloowocowe z płatkami migdałów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wersja " na bogato " - na szybki obiad i leniwe śniadanie!

Racuchy wieloowocowe z płatkami migdałów

Składniki:

Racuchy wieloowocowe z płatkami migdałów

 

  • SKŁADNIKI:

 

 

 

  • cukier - 100 g

 

 

  • oliwa - 3 łyżki

 

  • proszek do p. - 10 g

 

Sposób przygotowania:

Racuchy wieloowocowe z płatkami migdałów
Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mleko i oliwę. Dokładnie miksujemy dosypując mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy umyte i pokrojone owoce (brzoskwinie w kosteczkę ... jeżyny i maliny w całości ) wraz z płatkami migdałowymi. Delikatnie mieszamy , tak by owoce obtoczyć w cieście. Smażymy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Podajemy z cukrem pudrem!

Tagi:

jajko jajka